Арктик

Арктик

Режија: Joe Penna

Улоге: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir

Жанр: Авантура, драма

Старт у биоскопмиа: 18.04.2019.

Трајање филма: 98 мин

 

 

Синопсис

Човек који је остао заробљен на Арктику након авионске несреће, мора да одлучи да ли да остане у релативној сигурности свог импровизованог кампа или да крене на опасно путовање у непознато, у потрази за неизвесним спасом.

Izjava režisera

“Ништа не приказује крхкост људског бића тако јасно као мала тачка која тумара кроз бескрајни океан белог снега. Ништа не представља издржљивост толико сликовито као појединац који се пробија кроз ледену олују, једва приметан кроз тешке сметове. Тундра је тачно тамо где је Арктик и требало да буде постављен. Најсуровија животна средина на Земљи. Упркос свему томе – за мене овај филм није (или барем није само) парабола човека против природе. Арктик говори о постојаности алтруизма, чак и у екстремним околностима. Од почетка је било неопходно да главни лик буде намерно приказан као шаблон неке особе. Ми не видимо никакве сцене његовог прошлог живота... нема фотографија његове породице... чак ни траг венчаног прстена. Он није човек у потрази за значењем, или припадањем или искупљењем за преступе из прошлости. Kарактер нашег хероја може се добити само из акција које он предузима као одговор на кризу са којом се тренутно суочава. То је прича која се одвија искључиво у овом тренутку.” - Joe Penna

Joe Penna рођен је у Сао Паулу. Започео је каријеру на YоуТубе-у, где је стекао готово три милиона претплатника. Сценариста и режисер, познат је по краткометражним филмовима Instant Getaway (2014), Meridian (2012) и Beyond (2015).