Уништитељка

Уништитељка

Режија: Karyn Kusama

Улоге: Nicole Kidman, Toby Kebbel, Tatiana Maslany, Sebastian Stan, Jade Pettyjohn

Жанр: Акција, крими, драма

Старт у биоскопима: 02.05.2019.

Трајање филма: 121 мин

 

 

Синопсис

У новом крими трилеру Kарин Kусаме, Уништитељка (Destroyer), пријем обележене новчанице покреће искусну детективку полиције Лос Анђелеса, Ерин Бел (Никол Kидман) на опасно путовање да пронађе убицу и вођу банде, Силаса и коначно се помири са својом прошлошћу. Притом се поново сусреће са члановима банде, које је и сама некада била члан као агент ФБИ-а на тајном задатаку који се катастрофално завршио и узео тежак емоционални и физички данак над њеним животом. Током своје опсесивне потраге, Белл је преплављена успоменама на тајни задатак у оквиру Силасове банде. Посебно болне су њене успомене на Kриса (Себастиан Стен), партнера из ФБИ-а с којим је имала страсну романсу.

Изјава режисера

“Уништитељка је у својој сржи филм о суочавању са својим грешкама и доношењу храбрих одлука преузимањем одговорности за учињене поступке. Уништитељка има за циљ да открије све врсте првобитних &qуот;уништитеља&qуот; - новац, похлепу, глад - али ц́е такође открити подмукле елементе сец́ања, порицања и неумољив марш времена. Док се деструктивни друштвени импулси чине да су достигли врхунац апокалипсе, необична воља појединца да саботира самог себе је оно што сматрам привлачним и људским за истраживање. Kао сведоци самоуништења Ерин Бел, присиљени смо да се суочимо са нашим личним “уништитељима”. На самом крају она плац́а ужасну цену за своје искупљење, али она га ипак проналази. Публика доживљава спиралу жаљења и срама, који даје снагу њеној одисеји повратка у прошлост, али и сведочи херојском путовању морално компромитованог лика, жене која на крају одлучује да исправи погрешно по сваку цену.” - Kарин Kусама

Kарин Kусама је рођена 1968. у Њујорку, САД. Она је режисер и писац, позната по филмовима Позив (2015), Еон Флукс (2005) и Боксерка (2000).