Специјални одред 7

Специјални одред 7

Режија: Alberto Rodriques

Сценарио: Rafael Cobos

Улоге: Mario Casas, Antonio de la Torre, Andres Blanco, Lucia Guerrero, Inma Cuesta

Жанр: акција, трилер, драма

Старт у Србији: 30.01.2014.

Трајање: 96 min

Дистрибуција: Dexin film и Делиус филм

 

 

Синопсис

Специјална јединица је добила тежак задатак да из града протера најопаснију групу трговаца дрогом и приведе крају њихову доминацију на улицама. Јединицу предводе млади и амбициозни Ангел (Mario Casas) и Рафаел (Antonio de la Torre), насилни и арогантни али ефикасни полицајац. Правила функционисања у јединици су ван граница закона и дозвољено је насиље и служење лажима, јер за њих једноставно нема правила. Док освајају терен током своје мисије, путеви два полицајца се размимоилазе. Код Ангела расте амбиција и жеља за доказивањем, а Рафаел почиње да се мења због осећања према лепој и загонетној Лусији.

Режисер Алберто Родригуез за овај филм каже да може да се тумачи као прича о успону и паду банде уз једну малу разлику, а то је да су овај пут бандити са ове стране закона, односно носе значку.

„Моја намера је била да се публика извуче из зоне комфора кроз поглед у суштину проблема у коме није јасно да ли оно што главни ликови раде - погрешно или исправно. Овај филм је, као и живот, пун ироније и треба га схватити озбиљно.“

Идеја о филму је настала на основу досјеа које је сценаристи Рафаелу Кобосу, показао пријатељ адвокат.

“Ти досијеи су приказали веома вулгарну али познату слику света криминала прожетог страстима. Сви ликови из тих досјеа су имали неку врсту зависности - коцка, дроге, новац...”

Читајући те приче, аутори су схватили да је то одличан материјал за филм.

Специјални одред 7 је добитник награде за најбољу камеру на Tribeca фестивалу. Такође, филм имао је 16 номинација (од чега је освојио је две) за награду Goya, која је шпански еквивалент за награду Оскар.

imdb.com