DAJ GOL!

DAJ GOL!

Režija: JUAN JOSE CAMPANELLA

Scenario: JUAN JOSE CAMPANELLA

Glasovi: Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Dušica Novaković, Radovan Vujović, Srđan Miletić, Marko Živić, Ivan Zekić, Nenad Heraković, Gojko Andrijašević, Jugoslava Drašković, Uroš Atanacković.....

Žanr: animirani film

Start: 30. oktobar 2014.

Trajanje: 106 min.

Proizvodnja: Argentina - Španija, 2013

Distribucija: Delius film

 

 

Sinopsis

Andrija je dečak koji ima neobične prijatelja i čudne veštine: on je najbolji igrač stonog fudbala u selu!.

Nema ni jednog izazivača u selu gde živi koji je uspeo da ga pobedi. Ali sve ostalo u njegovom životu nije sjajno kao njegova dostignuća u fusbalu. Zaljubljen je u drugaricu Dudu, ali je suviše stidljiv da joj otvori srca. Zato samo životari u svom zabačenom selu.

Onda se jednog dana Andrijin ustaljeni život izokrene sa povratkom ’’Velikog’’, momka njegovi godina koji se vratio da se osveti zbog meča koji je izgubio od njega pre deset godina.. Uprkos slave i bogatstva koje je stekao u svetu kao najbolji fudbaler na svetu, Vića je rešio da upropasti Andriju, uništi kafić u kome radi i njegove stolove zastoni fudbal, da osvoji Dudinu naklonost, pa čak i da pretvori selo u tematski park ’’Ledeni’’ i stadion.

Usred uništavanja sela desi se nešto neverovatno: figurice na Andrijinom voljenom, razbijenom stolu za stoni fudbal postaju žive! Imaju dušu, kreću se i, što je najvažnije. igraju fudbal. Rešili su da vrate Andriji svet koji je izgubio i kreću u fantastičnu avanturu koja ih pretvara od protivnika u najbolje prijatelje.

Scenarista i reditelj JUAN JOSE CAMPANELLA

Po završetku studija filma na Njujorskom Univerzitetu, Kampanela je počeo svoju karijeru u SAD radeći na TV serijama i filmovima, koji uključuju Haus, 30 rock, Law and Order. Bio je scenarista i reditelj blokbaster filmova u Španiji i Latinskoj Americi, kao The Same Love Same Rain, The Son of the Bride. Luna de Avellaneda , The Secret in Their Eyes i vrlo hvaljenu od kritičara TV seriju Vientos de Aqua.

Za svoj rad u SAD dobio je dve EMMY, Nominovan je sva puta za Oskara u kategoriji za najbolji strani film i dobio Oskara 2010 film ’’The Secret in their Eyes’’.
Dobio je i nagradu ’’Goya’’ za najbolji latinoamerički film.

Kampanela kaže:
- ’’Namera nam je bila da stvorimo jedinstven i originalan svet. Verujem da smo uspeli, jer nisam video ništa slično ni u jednom drugom filmu. Po mom skromnom mišljenju.’’

Uvek sam voleo animaciju, ali to mi je nažalost bila zabranjena zona, jer dok se crtalo rukom, ta mi veština nije išla. Ja dolazim iz sveta kompjutera i sada kad je animacija ušla u kompjuter mogu da sa animatorom dostignem kreativnu komunikaciju.

Napravili smo stil filma malo po malo, pokušavali, grešili i posle mnogo proba našli stil. To je kreacija kompatibilna sa 3D animacijom, mora da bude prenosiva u kompjuterski svet i da istovremeno bude originalna i jedinstvena.

Mnogo je posla uloženo u ovaj film, mnogo talentovanih ljudi, mnogo tehničara i stvaralaca...i voleo bih da se taj rad pokaže i vidi. Naravno, u modernoj animaciji morate da imate ritam za decu, ali to je porodični film i mora sadržavati i stvari za odrasle.. Ima nekih gegova koje će samo odrasli razumeti, ali to neće sprečiti decu da uživaju u filmu.

Publika je cela porodica, od 6-te godine naviše.

SUPERVIZIJA ANIMACIJE: SERGIO PABLOS

Serhio Pablos je radio kod Diznija na filmovima ’’Tarzan’’, ’’Zvonar Bogorodičine crkve’’, ’’Herkules’’, ’’Šilja’’ i najnovijem ’’Rio’’ kod Blu Skaja.

Njegovo delo je i originalna ideja za ’’Moje odvratno ja’’ kod Univerzala gde je bio i izvršni producent.

Njegоva kompanija SPA Studios radila je na brojnim animiranim filmovinma, kao što su ’’Nocturna’’, ’’Asteriks i Vikinzi’’ i ’’Moje odvratno ja’’.